Mineralizáció? Mit is jelent? Mikor fontos?

     

Kedves Olvasónk!

Mi Jelena doktornőtől tanultuk az Egészség körének alapjait, így a nyár jelentőségét az egészégmegőrzésben, a mineralizáció jelentőségét.

Ennek egy részletét megosztom Veled, fejlődjünk együtt, értékes útmutatás alapőján:

Részlet az előadásból:

"A nyár a gyors növekedést jelenti, az aktivizációt. Nyáron minden gyorsan és színesen zajlik. A szív az a szivattyú, amely úgymond a főbb vérereken való mozgásra serkenti a vért. Ezenkívül a szív meridiánja felelős az endokrin rendszer, azaz a pajzsmirigy, valamint a mellékvese (a vesével együtt) munkájáért. De ha egy pillantást vetünk a pentagrammra, minden azonnal világossá válik — mi mivel áll kapcsolatban, mi mivel van összeköttetésben, minek és mit kell adni. Ha minden szükségest megtettünk, nem lesz kardiológiai jellegű problémánk. A szív, akár a máj, forró szerv, ugyanis állandóán átjárja a legforróbb biológiai nedv — a vér. A szív párhuzamos szerve a vékonybél. A szív az élet bázisa. Ha nincs szív, a szervezet sem fog működni, nem fog élni. Hogy elkerüljük ezt, tervszerűen kell gondoskodni szervezetünkről. Nem akkor kell ezzel foglalkozni, amikor szervezetünk már segítségért kiált, hanem amikor még van lehetőség a helyzet javítására. A szív nemcsak a vérellátásért és a főbb véredényekért felelős. A szív „ablaka” a nyelv — az egész kardiológiai rendszer állapotát meg lehet határozni a nyelv segítségével, ahogyan ezt évezredek óta teszik a keleti medikusok.

            A jó vérkeringés a normális értelmi tevékenység záloga. A szív felelős az ízlelésért. A szív felel a beszédért is.

            Mivel is lehetünk szívünk segítségére? Bármennyire is furcsa, a szív a legfontosabb szerv a vékonybél után. Ugyanis, éppen a vékonybélen át kerül be szervezetünkbe az összes anyag — a táplálóak, a hasznosak és a károsak. A vékonybélen át szívódnak fel az ásványi anyagok is. Éppen nyáron kell maximálisan feltölteni vékonybél-rendszerünket. A vékonybél segítségével szívódik fel szervezetünkbe az ásványi anyagok 85 százaléka. És éppen nyáron megy végbe a teljes mineralizáció, azaz az ásványosítás.

            Hogyan is megy végbe ez a folyamat? Olyan kiváló termékeink vannak, amelyek nem találhatóak meg a világ egyetlen üzletének kirakatában sem. A Tiens hálózat rendelkezik a kitűnő Biokalciummal, amely szerveztünkben szinte azonnal ionos formába alakul át és készen áll az azonnali felhasználásra. Miért éppen nyáron megy végbe az ásványosítás? A vesének, amely a csontokért felelős, igen nagy szüksége van kalciumra.

            Viszont mi nyáron, nem pedig télen foglalkozunk a mineralizációval. Nem az év kritikus évszakában, amikor szervezetünk segítségért kiált, amikor csúcspontját éri el az oszteoporózis, amikor fájnak lábaink. Mi nyáron kerítünk sort a mineralizációra, hogy megelőzzük mindezt. Különösen fontos ez azon gyerekek számára, akiknél a növekedési folyamat igen gyorsan zajlik. Ahhoz, hogy az endokrin rendszerük teljes értékű legyen, és a jövőben ne legyenek problémáik a nemi fejlődéssel, szükség van a teljes mineralizációra. Ez az egész a kalciumot jelenti — az elsőtől az utolsóig. A nők és a gyerekek a gyermekeknek szánt kalciummal kezdik, a többiek — az általánossal. Az egyik kalciumot a másik után kell bevenni, fél tasakkal alkalmanként, 17 és 19 óra között, ahhoz, hogy a kalcium úgymond a raktárba kerüljön.

187110825_3980802728677279_916333184877765956_n.png

            Amit nyáron raktároznak el, ősszel veszik elő. Mindent nyáron alapoznak meg. A gyerekek fogainak mineralizációját — nyáron. Különösen fontos ez a hiperaktív gyerekek esetében, amikor azok úgymond ugrásszerűen növekszenek, aztán betegeskednek (náluk az úgynevezett Slatter-féle szindróma alakul ki) — ilyenkor a gyereknek fáj a lába, a térde, nehezére esik a járás. A Biocinket reggelente kell bevenni, 4–6 kapszulát. A Spirulina szedését 3 tablettával kell kezdeni, aztán 4-re növelni az adagot, a későbbiekben pedig 5-re. Azoknak, akik testsúlya meghaladja a 70 kilogrammot, 6 tablettát tesz ki az adag. A többi képessége mellett a Spirulina még egy kiváló funkciónak is eleget tesz — a Spirulina sejtfalanyaga más felépítésű, így aktivizálja az anyagcserét, amelyet mi (a pentagramm tanúsága szerint) elhanyagoltunk. Önök szemlátomást vékonyabbak és csinosabbak.

Ugyanakkor szívünknek nemcsak mineralizációra van szüksége: a véredények falait is meg kell erősíteni. Erre kiválóan alkalmas a Cholican. Jó eredményt adhat a Cholicannak a Veicannal vagy a Fokhagymaolajjal való kombinálása, azaz bármely olyan termékkel, amely pótolhatatlan zsírsavakat tartalmaz. Ebben az esetben töltődik fel az a láncszem, amely eddig nem funkcionált.

            Mi jellemző még a nyárra? Nyáron aktív a perikardium — a szívburok, avagy más néven a szívpajzs. Kalciumra van szüksége, valamint mineralizációra szorul. Nem gyógyítható semmilyen gyulladás gátlókkal, ha elmulasztottuk a mineralizációt. A szívpajzsnak ásványokra van szüksége.

            Van még egy szervünk, amely éppen nyáron igen aktív. Ez a Hármas melegítő, azaz az a szerv, amelyben foglalkoztatva vannak az energetikai komponensek. Minden energetikai meridián egyetlen szervben fut össze. 21 és 23 óra között ezek megnyitják az utat minden főbb szerv felé. Éppen nyáron igen aktív ez a szervünk. Ezzel magyarázható, hogy korábban kizárólag nyáron igyekeztek szabadságra menni, minél többet pihenni, kikapcsolódni."

                                                                                                                                   

                                                                                  


    Jó egészséget, kellemes nyarat kívánunk szeretettel!

Kovács Zsuzsa


**********************

Amennyiben szívesen informálódnál részletesebben a témában, irj nekünk a tienselet(kukac) gmail.com e-mailcímre! vagy jelezd érdeklődésedet

a képre kattintva!

hands-3343735_960_720.jpg