Biocink, mint erős antioxidáns


Ismered?

"Mit is jelent a cink nyomelem, miért is kell a szervezetünknek? 

A cink egyike azoknak a nyomelemeknek, amelyre a szervezetnek abszolút szüksége van, néha az „élet virágának” is hívják. Ez a nyomelem gyakorlatilag fellelhető az összes szövetben, az összes emberi szervben. Nagyon magas a cinktartalma ezeknek a szerveknek. A cink egy „univerzális szállítóeszköz”, ez biztosítja az összes tápanyag és energia szállítását az emberi szervezetben. 

A cinkből, mint nyomelemből van a legtöbb az agykéregben is. A cink felel az összes emberi szerv életképességéért. Ezen kívül a nyálkahártya fontos összetevője is.

 A továbbiakban megvizsgáljuk, hogy mért is olyan fontos a cink a szervezetünk számára, milyenek a hatásai:

- Először is a cink több mint 300 féle enzim szintéziséért felel a szervezetben. 

- Ezen kívül, a cink felel az étvágyunkért, az éhségérzetért. 

- A cink óriási szerepet tölt be a hajszálak növekedésében, a bőr megújulásában.

- A cink felel úgyszintén az éles látásunkért, a szem funkcióiért. 

- A cinktől függ a szervezetünk növekedése, és különösen fontos szerepet játszik a gyermekek növekedésében.

-  A cink hatodik funkciója az, hogy megelőzi az időskori agyi leépülést.  

- A cink hetedik funkciója, hogy javítja a szaporodási funkciókat, mind a nőknél, mind a férfiaknál. A cink fele a szervezet regenerálódásáért is.

Cink_influenza.png

  Miután tisztáztuk a cink szerepét az emberi szervezetben, remélem, hogy most már mindenki számára világos, hogy miért is hívják a cinket az „élet virágának, az élet virágzásának”. 


Ez után pedig vizsgáljuk meg, hogy hogyan, milyen okok miatt keletkezik a szervezetben a cinkhiány?

A cink olyan nyomelem, amely nem képződik az emberi szervben.

 A cinket az étellel visszük be a szervezetbe, és ez az első oka a cinkhiánynak, vagyis hogy az étellel kevés cinkhez jut a szervezet. 

Másodsorban, az ember életében vannak olyan periódusok, amikor fokozottabb cinkbevitelre lenne szüksége, ez különösképpen igaz a növekedésben lévő gyermekekre. 

A cinkhiány harmadik oka az, hogy a szervezet rosszul dolgozza fel a cinket. Ez leggyakrabban a krónikus gyomor és bélbetegségekben szenvedőknél fordul elő. 

A továbbiakban vizsgáljuk meg, hogy mik a szimptómái a cinkelégtelenségnek a szervezetben? 

A WHO ezzel foglalkozó osztálya egy olyan kutatást vittvégbe , amelyben 150 ezer, ötévesnél fiatalabb korú gyermek vett részt. Mikor a cink nyomelemet megvizsgálták a hajszálaikban, kiderült, hogy kb. 30 ezer gyermeknél megfigyelhető a súlyos cinkhiány. Úgy is mondhatjuk, hogy a gyermekek 60%-a cinkhiánnyal küzd. 

Ha a gyermekeknél a cinkhiány ilyen magas százalékot ért el, akkor legalább ekkora, de lehet, hogy még nagyobb a felnőtt korúak cinkhiánya. " (Wan Yumei)