Холестерол

Британски учени са провели изследване, в което са взели участие повече от 67 хиляди души на възраст над 60 години. Резултатите опровергават връзката между високото съдържание на мазнини в кръвта и настъпването на смърт от нарушение функциите на съдовете.

Повече информация за резултатите от изследването - British Medical Journal «Cardiovascular medicine»

Специалистите смятат, че несправедливо обвинявания "лош" холестерол може да бъде пречка за развитието на синдрома на Алцхаймер и болестта на Паркинсон в зряла възраст. Холестеролът може да се раздели на липопротеини с висока плътност и липопротеини с ниска плътност. Какво е добър холестерол и какво е лош холестерол? 

Липопротеините с висока плътност са „добър“ холестерол, а тези с ниска плътност са „лош“.

Холестеролът участва в изграждането на клетките, синтеза на половите хормони и кръвотворененто. Той служи като източник на енергия за мускулите, осигурява нормалното функциониране на имунната, нервната и храносмилателната системи. 

В момента учените искат да разберат защо "лошият" холестерол причинява развитието на сърдечно-съдови заболявания у младите хора.

Препоръчителни натурални продукти на Тиенс за понижаване нивата на холестерола

Тиенс предлага продукти на базата на източната тибетска медицина и с натурален състав, които могат да нормализират нивото на холестерол в кръвта, без да навредят на Вашето здраве.

Антилипиден чай - намалява нивото на липидите в кръвта, нормализира мастния метаболизъм, премахва холестеролните отлагания, почиства стените на кръвоносните съдове, подобрява функциите на черния дроб, бъбреците и сърдечно-съдовата система.

Хитозан - възстановяване на пропускливостта на кръвоносните съдове, разтваря холестеролните отлагания, намаляване нивото на холестерол с ниска плътност ("лош" холестерол) и триглицериди (холестерол с най-ниска плътност), отстраняване на токсините.

Холикан - силен антиоксидант, нормализира нивата на холестерола в кръвта, спомага за намаляване на вискозитета на кръвта, има сериозен противовъзпалителен и антихиперстереомичен ефект. Активна съставка - ресвератрол.

Коментар (0) -

добави коментар