Суперхрани

Спирулина

Синьо-зелени водорасли, съдържащи многобройни полизахариди, лесно усвоими макро- и микроелементи (желязо, фосфор, калий, калций, цинк, селен, хром, мед), витамини (от В-групата, както и С, D и E), ненаситени мастни киселини (GLA - гама-линоленова киселина), пигменти (включително каротеноиди, хлорофил, ксантофили и фикоцианин). Благодарение на широкия си спектър здравословни съставки, спирулина може значително да подобри вашето благосъстояние.
Искате ли да намалите свободните радикали в тялото си? Спирулина е за вас. Синият й пигмент - фикоцианин, съдържащ се в Arthrospira platensis, подобрява способността на организма да неутрализира свободните радикали, като така поддържа естествената защита на организма. Излишното количество свободни радикали отслабва имунитета, ускорява стареенето и създава благоприятни условия за много хронични заболявания. Въздействието на фикоцианина се усилва от други естествени антиоксиданти, съдържащи се в спирулина, като бета-каротин или основната гама-линоленова мастна киселина (GLA).

Спирулина също помага на организма да се бори с вредните ефекти на лъчението, причинени от новите технологии, както и да се изчиства от много други токсини, които причиняват както остри, така и хронични увреждания на тялото. Също така допринася за облекчаване на стомашно-чревните нарушения.

В края на 80-те и началото на 90-те години НАСА и Европейската космическа агенция започнаха да включват спирулина в диетата на астронавтите по време на дългосрочни космически мисии. Освен това Световната здравна организация (СЗО) счита, че спирулина е идеална храна за поддържане на здравето. Държавни организации и НПО също използват спирулина за борба с недохранването в развиващите се страни. До 55-70% от състава на спирулина е лесно смилаем протеин. Клетъчните стени на спирулиновите клетки не

съдържат целулоза, поради което съдържанието им се абсорбира лесно (между 85% и 95%) - много по-ефективно, отколкото при животински или растителни протеини. Това е огромен прилив на енергия за вашето тяло.

TIENS Spirulina се добива от езерото Ченгай в провинция Юнан, Китай. Това е чист район без

замърсители. Научно е доказано, че не съдържа никакви токсични съединения, произвеждани от други цианобактерии.


Коментар (0) -

добави коментар